KOREANSK AKUPUNKTUR

Hvad er forskellen mellem kinesisk og koreansk medicin?


De fleste mennesker i Vesten tror, ​​at traditionel kinesisk medicin (TCM) er den eneste større asiatiske medicin.


Men traditonal koreansk medicin er blevet udviklet i et stort system af færdigheder gennem århundreder af klinisk praksis og erfaring, som en form af evidensbaseret medicin fra traditional kinesisk medicin.


Forskellen mellem kinesisk og koreansk medicin, er opstået på baggrund af lokal vækst af urter, klimatiske og geografiske forhold, miljømæssig fordeling sygdomme og epidemier, eller religiøse og filosofiske baggrunde, samt traditionel medicin der har udviklet særlige kendetegn efter region.


SaAm akupunktur


Saam akupunktur er en 400 år gammel koreansk akupunkturmetode grundlagt af en munk ved navn Saam. Denne fremgangsmåde behandler sygdomme ved at spore den grundlæggende årsag til sygdommen.

Saam akupunktur er grænseløs, for den kan anvendes i henhold til den fysiske og psykiske tilstand af patienten. Fordi Saam akupunktur anvender 5 Transport SHU punkter, er den mere sikker at praktisere, end den normale nåle-stimulation på torso, og den har desuden en kraftig helbredende virkning.

Der anvendes maximalt 8 i en Saam akupunkturbehandling, og de ligger fra albuen og ud, samt knæled og ned. De er nøje udvalgt efter en gennemgang af hele kroppen og dens tilstand, så udfaldet af behandlingen siges at være enorm og øjeblikkelig for både akut og kronisk sygdom.

Enhver koreansk akupunktør ønsker at mestre Saam akupunktur. I vesten er Saam ikke så kendt, da der ligger en sproglig begrænsning. Som koreaner ønsker jeg at præsentere Saam akupunktur i Danmark. Derfor jeg er med til at etablere og præsentere "ESKOM" The European Society of Korean Medicine.  Det er en forening for udøvere af traditionel koreansk medicin i EU, og dem, der er interesseret i at blive dygtige i det.


SaAm historie


Sa betyder bo og Am betyder en klippe. Der var engang en munk, der ligesom andre munke, ikke ville afsløre sin virkelige identitet. Det eneste vi ved er, at han boede i en stenhule og behandlede mange mennesker. Det siges, at hans indre øje blev åbnet efter at have mediteret i mange år i sin hule, og at han så kernen af akupunkturens mysterium.

Chi Yeon Kim, RAB-godkendt akupunktør. Uddannet i Danmark og USA