KINESISK AKUPUNKTUR

Kinesisk Medicin bygger på erfaringer gennem de sidste ca. 4500 år. Udgangspunktet er det Taoistiske livssyn om altings bevægelse og forandring i den evige vekslen mellem Yin og Yang.


Kineserne kalder vores livsenergi for “Qi”. Qi opstår i bevægelsen mellem Yin og Yang, og strømmer i et komplekst mønster gennem organerne og deres tilknyttede meridianer. Disse meridianer styrer og nærer hver især ét indre organ. Til hvert af disse organer er der knyttet en bred vifte af fysiologiske, følelsesmæssige og mentale funktioner. Tilsammen dækker disse „organfunktioner” alle aspekter af menneskelig eksistens. Underskud eller blokering i meridianer og deres tilknyttede organer fører til både fysiske og psykiske lidelser.


Akupunktur er den bedst kendte metode indenfor Kinesisk Medicin, og udgør sammen med bl.a. Akupressur, Kinesiske Urter, Tui Na, Tai Chi Chuan og Qigong en unik og nuanceret vifte af helbredelsesmetoder.


Du kan læse mere i WHO´s rapport (Acupuncture: Review and Analysis of Reports on Controlled Clinical Trials) om dokumentation for effekten af akupunktur.

Chi Yeon Kim, RAB-godkendt akupunktør. Uddannet i Danmark og USA

Chi Yeon Kim, RAB-godkendt akupunktør. Uddannet i Danmark og USA.